İş

CommScope hisseleri beklenenden daha az zarar açıklamasının ve gelir artışının ardından %6’nın üzerinde sıçradı

CLAREMONT, N.C. – Ağ bağlantı çözümlerinde küresel bir lider olan CommScope Holding Company, Inc. (NASDAQ: COMM) bugün, 2024 yılının ilk çeyreği için beklenenden daha az bir zarar bildirirken, satışlar geçen yılın aynı çeyreğine göre azaldı. COMM hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %6,67 artış gösterdi.

Şirketin ilk çeyrek düzeltilmiş hisse başına zararı -$0,08 olarak açıklanırken, bu rakam analistlerin -$0,19 olan konsensüsünden 0,11 dolar daha iyi gerçekleşti. Çeyrek geliri 1,17 milyar dolar olarak gerçekleşerek 1,12 milyar dolarlık konsensüs tahminini aştı ancak bir önceki yılın ilk çeyreğinde bildirilen 1,664 milyar dolara göre %29,8’lik bir düşüşe işaret etti.

CommScope’un ilk çeyreği, Bağlanabilirlik ve Kablo Çözümleri ve Dış Mekan Kablosuz Ağlar iş kollarındaki erken toparlanma işaretleri ile kısmen dengelenen iş segmentlerinde devam eden düşük talep nedeniyle ters rüzgarlarla karşılaştı. Başkan ve CEO Chuck Treadway bu alanlardaki sipariş oranlarının art arda iyileştiğine dikkat çekerek şirketin pazardaki toparlanmayı yakalayacağına inandığını ifade etti.

Şirketin 153 milyon dolarlık düzeltilmiş FAVÖK’ü hedef aralığını aştı ancak yine de bir önceki yıla göre %51’lik önemli bir düşüşü temsil etti. Devam eden faaliyetlerden raporlanan GAAP zararı -262,1 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın 29,8 milyon dolarlık geliriyle tam bir tezat oluşturdu. Düzeltilmiş net zarar ise 2023’ün ilk çeyreğindeki 86,7 milyon dolarlık net gelire kıyasla -20,3 milyon dolar oldu.

CommScope’un CFO’su Kyle Lorentzen, ilk çeyreğin gelir ve düzeltilmiş FAVÖK açısından yılın en düşük çeyreği olmasının beklendiğini vurguladı. Şirket bu çeyreği 900 milyon doların üzerinde önemli bir likidite ile tamamladı ve yaklaşan borç vadelerini ele almak için sermaye yapısı alternatiflerini araştırmaya devam ediyor.

Bölgesel olarak, net satışlar Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Asya Pasifik, Karayipler ve Latin Amerika ve Kanada’da azaldı. Segment bazında, dört faaliyet segmenti de (Bağlantı ve Kablo Çözümleri, Dış Mekan Kablosuz Ağlar, Ağ İletişimi, Akıllı Hücresel ve Güvenlik Çözümleri ve Erişim Ağı Çözümleri) net satışlarda düşüş yaşadı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin bilançosu, ilk çeyrek için -177,7 milyon $’lık GAAP nakit akışı ve -154,1 milyon $’lık düzeltilmiş serbest nakit akışı gösterdi. CommScope çeyreği 357.2 milyon dolar nakit ve nakit benzerleri ve yaklaşık 907.7 milyon dolar toplam likidite ile tamamladı.

Sektörde durgunluk yaşanırken CommScope, 2023’te ve 2024’ün ilk çeyreğinde uygulanan maliyet tasarrufu girişimlerinin de desteğiyle 2024’ün ikinci yarısında talepte bir toparlanma bekliyor. Bu önlemlerin şirketi beklenen piyasa iyileşmesinden faydalanacak şekilde konumlandırması beklenmektedir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberayranci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu