Ekonomi

Western Union kesintinin ardından Küba havale işlemlerini yeniden başlattı

Western Union (NYSE:WU) bugün itibariyle Küba’ya havale hizmetini yeniden başlatarak Kübalılar ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki akrabaları için kritik bir finansal bağlantıyı yeniden kurdu. Bu hamle, 28 Ocak’ta başlayan ve Küba’daki pek çok kişinin yurt dışından para almak için alternatif yollar aramasına neden olan ve genellikle daha yüksek bir maliyetle gerçekleşen kesintinin ardından geldi.

Western Union Kuzey Amerika ve Latin Amerika Başkanı Rodrigo Garcia, hizmetin önemini kabul ederek, “Hizmetimizin ABD’de yaşayanlar ile Küba’da yaşayan aileleri arasında çok önemli bir bağlantı olduğunun farkındayız” dedi. “Adada yaşayanlara temel para transferi hizmetleri sunabilmekten” duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Para transferi hizmetlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı olan şirket, Şubat ayında askıya alma işleminin Küba’daki işlemlere özgü teknik sorunlardan kaynaklandığını bildirmişti. Bu teknik zorlukların kesin nedeni ne Küba hükümeti ne de Western Union tarafından açıklanmadı.

Hizmetlerin yeniden başlaması, Western Union’ın geçmişteki güvenilirliğini öven 33 yaşındaki Havana sakini Yenisley Noa gibi Kübalılar için sevindirici bir gelişme. “Herkes para sorunu yaşıyor,” dedi. “En iyi seçenek Western Union’ın tekrar geri dönmesi.”

Havaleler Küba’da, özellikle de ABD yaptırımlarının artması, COVID-19 salgınının etkileri ve turizm sektöründeki zorluklarla daha da kötüleşen mevcut ciddi ekonomik kriz ışığında hayati bir gelir kaynağıdır. Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu’nun (ECLAC) 2023 raporuna göre, Küba hükümetinden resmi rakamlar mevcut olmasa da Küba nüfusunun neredeyse %70’i işçi dövizleri almaktadır.

Western Union daha önce Trump yönetimi tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle yaklaşık üç yıllık bir kesintinin ardından 2023 yılında adaya havale işlemlerine yeniden başlamıştı. Bu hizmetlerin yeniden başlatılmasının Küba halkının karşılaştığı mali zorlukların bir kısmını hafifletmesi bekleniyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

dogubayazitajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu